Παθήσεις

Η εξέλιξη στη διάγνωση και θεραπεία των αγγειακών παθήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ακολούθησε την τεχνολογική επανάσταση και διαμόρφωσε στην ουσία μια τελείως διαφορετική ειδικότητα Αγγειοχειρουργικής από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών καθώς και μια σειράς σημαντικών μελετών, άλλαξε την κλινική πρακτική και αναθεώρησε τις μέχρι τώρα κατευθυντήριες οδηγίες των επιστημονικών εταιρειών.

Το σημαντικότερο επίτευγμα της σύγχρονης Αγγειοχειρουργικής είναι η ελαχιστοποίηση του τραύματος. Οι νέες αναίμακτες θεραπείες επιτρέπουν την ενδαγγειακή αποκατάσταση όλου του αρτηριακού και φλεβικού συστήματος, από το θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα και το ανεύρυσμα του αορτικού τόξου, μέχρι τη διαδερμική αφαίρεση της αθηρωματικής πλάκας, τη δημιουργία φίστουλας χωρίς τομή και τη θεραπεία της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης.

Το σύνολο των θεραπειών που περιγράφονται, εφαρμόζονται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από τον Αγγειοχειρουργό Dr. Θεοδόσιο Μπίσδα, έναν από τους λίγους αγγειοχειρουργούς στην Ελλάδα, που κατέχουν τον τίτλο Endovascular Specialist, από τη Γερμανική Ακαδημία Αγγειοχειρουργικής. Η περιγραφή των παρακάτω παθήσεων απευθύνεται σε συναδέλφους ιατρούς αγγειακών και μη ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς ή συγγενείς αυτών.

Καρωτιδική νόσος
Σύνδρομο υποκλείδιας αρτηρίας
Ανεύρυσμα αορτικού τόξου
Ανεύρυσμα θωρακοκοιλιακής αορτής
Διαχωρισμός αορτής
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
Διαβητικό πόδι
Διαλείπουσα Χωλότητα
Μεταθρομβωτικό σύνδρομο
Οξεία εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση
Επεμβάσεις χωρίς ιωδιούχο σκιαγραφικό