bisdasmd

Αγγειοχειρουργός Θεοδόσιος Μπίσδας, MD, PhD

Αν. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Kέντρο Αθηνών

Διοικητική/Κλινική Υπηρεσία:
Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα, 2019 – σήμερα Διευθυντής Athens Diabetic Foot Team, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα, 2019 – σήμερα Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής, St. Franziskus Hospital, Μίνστερ, Γερμανία, 2015- 2019

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό

Έμπειρη-Εξειδικευμένη Ιατρική Ομάδα

Όλη η ομάδα
Ειδικότητα
  • Αναισθησιολόγοι
  • Χειρουργοί
Doctor

Θεοδόσιος Μπίσδας MD, PhD

Αγγειοχειρουργός & Ενδαγγειακός Χειρουργός

ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Γ’ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Doctor

Nikolas Iatrou MD

Αγγειοχειρουργός & Ενδαγγειακός Χειρουργός

Athens Medical Group

Doctor

Ilias Kanellopoulos MD, PhD

Αναισθησιολόγος

Doctor

Rania Galanopoulou

Αναισθησιολόγος

Doctor

Panagiotis Theodoridis

Αγγειοχειρουργός & Ενδαγγειακός Χειρουργός

Clinical Collaborator, Clinic of Advanced Endovascular Services, Athens Medical Center at Athens Medical Group

Doctor

John Spyropoulos

Αγγειοχειρουργός & Ενδαγγειακός Χειρουργός

Athens Medical Group

bisdasmd

Πάνω από 3.000 Ενδαγγειακές επεμβάσεις

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Οι παθολογικά διατεταμένες φλέβες των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αποτελούν την πάθηση των κιρσών. Η δημιουργία των αντιαισθητικών κιρσών προκύπτει συνήθως κάτω από το γόνατο και στο μηρό, λόγω της παλινδρόμησης μιας σημαντικής ποσότητας αίματος προς τα πόδια και όχι προς την καρδιά, όπως θα έπρεπε.

Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, οι κιρσοί μπορούν να συνδεθούν με αλλαγή στη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος μιας και αυξάνουν ιδιαίτερα τη φλεβική πίεση στο εσωτερικό των φλεβών και το αίμα κινείται με ταχύτητα μικρότερη από το φυσιολογικό. Συνήθως συνδέονται με μία φλέβα από τις κεντρικές επιφανειακές φλέβες του ποδιού, οι οποίες επίσης χαρακτηρίζονται από ανεπάρκεια.

Xωρίς να υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της βαρύτητας του προβλήματος των κιρσών με τα συμπτώματα, αυτά συνήθως είναι καύσος, με βάρος στα πόδια, κνησμός, πόνος, οίδημα και νυχτερινές κράμπες.

Υπάρχουν, δηλαδή, περιπτώσεις που οι κιρσοί καταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές της κνήμης, ή και του μηρού, είναι ιδιαίτερα διατεταμένοι και εν τούτοις δεν προκαλούν συμπτώματα.

Εξακολουθεί βέβαια να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δίχως να αναιρούνται οι αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες αυτού.

Xρειάζεται προσεκτική κλινική εξέταση των ποδιών, ακόμα και αν οι κιρσοί είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, ώστε να γίνει αντιληπτή η πραγματική έκταση της φλεβικής ανεπάρκειας.

Η παρουσία έντονων ευρυαγγειών στον αστράγαλο, η σκληρότητα του δέρματος στην κνήμη, η υπέρχρωση, η παρουσία φλεγμονής και το οίδημα είναι ενδείξεις της φλεβικής ανεπάρκειας και της βαρύτητας των κιρσών. Η παρουσία έλκους στο δέρμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένδειξη βαριάς μορφής φλεβικής ανεπάρκειας.

  • Η εναλλακτική και ελάχιστα επεμβατική εκδοχή της σαφηνεκτομής και η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των κιρσών είναι η ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser.

  • Σε όλα τα στάδια της επέμβασης η υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη θεραπεία με laser πραγματοποιείται με ασφάλεια και υψηλή ακρίβεια. Μέσω εφαρμογής Laser απευθείας στον αυλό της φλέβας η εκρίζωση της σαφηνούς αντικαθίσταται με την εξάχνωση της φλέβας.

  • Η τεχνολογία της πρωτοποριακής ίνας που χρησιμοποιείται κατά την επέμβαση είναι η πλέον σύγχρονη και διαχέει την ακτίνα Laser στις 360 μοίρες, επιδρώντας έτσι, ομοιόμορφα σε όλη την περίμετρο του τοιχώματος της φλέβας.

  • Η επέμβαση γίνεται με ειδική τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και ασφαλής, ενώ δεν περιλαμβάνει τη χρήση ραμμάτων ούτε χειρουργικών τομών.

  • Η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες θα είναι άμεση. Θα μπορείτε να περπατάτε κανονικά μετά το πέρας της επέμβασης. Όσο αφορά την εργασία σας, θα μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν σε μια με δυο μέρες. Συνίσταται να φοράτε τις ειδικές ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για δυο εβδομάδες και να μην σηκώνετε βάρη άνω των 5 κιλών.

  • Η ενδοαυλική θεραπεία με laser σας εγγυάται άριστα αισθητικά αποτελέσματα, καθώς μερικούς μήνες μετά το πέρας της επέμβασης τα σημάδια εξαφανίζονται.

  • Η ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση laser παρουσιάζει μικρότερη πιθανότητα υποτροπής σε σχέση με την κλασσική σαφηνεκτομή.

Ένα σύνδρομο που αγνοούν οι περισσότερες γυναίκες!


Το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης (ΣΠΣ) είναι μια πάθηση που προκαλείται από την ανεπάρκεια των φλεβών της πυέλου. Δηλαδή – σε απλά λόγια – οι πυελικές φλέβες παρουσιάζουν παθολογία παρόμοια με εκείνη που προκαλεί τους κιρσούς στα κάτω άκρα. Στα άτομα με ΣΠΣ, το αίμα δεν μεταφέρεται από την πύελο σταδιακά προς την καρδιά όπως φυσιολογικά θα γινόταν, αλλά παγιδεύεται μέσα στις πυελικές φλέβες οι οποίες διογκώνονται για να «αποθηκεύσουν» τον αυξημένο όγκο αίματος.

Διαβάστε όλο το άρθρο

TV & Media

Το υβριδικό χειρουργείο - Τεχνική fusion στην αγγειοχειρουργική

Open TV – 2/06/20 – Θεοδόσιος Μπίσδας

ΣΚΑΪ ΤV - 'ΣΚ παρέα' - 06/12/20 - Θεοδόσιος Μπίσδας

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις
bisdasmd κιρσοί

Θεοδόσιος Μπίσδας

Προσωπικό e-mail Γιατρού:
th.bisdas@gmail.com

Επαγγελματικό e-mail Ιατρικού Κέντρου Αθηνών:
t.bisdas@iatriko.gr

Τηλέφωνο Ιατρείου:

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Κηφισίας 56, Μαρούσι
Αθήνα 151 25
( χάρτης )

Δευτέρα — Παρασκευή 9:00α.μ — 9:00π.μ